Stolní tenis TJ Sokol Mysločovice - Český pohár 2022

Český pohár 2022

Publikováno: 21.09.2022 | Autor: Jiří Volf

Dne 3. září se mysločovští stolní tenisté účastnili tabulkového turnaje druhého stupně Českého poháru konaného v Ostravě. Kluci vyrazili v sestavě zleva Milan Ščepka, Svaťa Jančík a Filip Mokrý. Pro mysločovský pinec to byla premiéra a čest se utkat i s ligovými týmy. Přinášíme shrnutí tohoto zájezdu slovy Fildy Mokrého jakožto velitele výpravy :-)

 

Zážitky a dojmy z českého poháru?

Nikdo z nás nemůže říci, že bychom se ukázali a že bychom našli po léta skrytý talent 😃. Nemůžeme ale ani říct, že bychom dostali totálně na frak 😄. Už od příjezdu, kdy jsme viděli, jak se třetiligové družstvo rozehrává, rozehřívá a protahuje, bylo nám jasné, že přípravu nesmíme podcenit. Mílovo "dáme po půlečce" bylo zcela vystihující a de facto nás (tedy mě se Svaťou) to provázalo celý trojzápas 😃. Moc na půlhodinové rozpinkávání nejsme, tak jsme si dali několikrát "po půlečce", několik piv "na půl" a šli jsme hrát 😃.

Díky losu nás první čekal soupeř z Orla. No, soupeř 😃. Vlastně se spíše Ostraváci divili, že si chválíme pěkné míčky navzájem, že se u toho smějeme a mezi zápasy si stíháme cinkat jako zkušení alkoholici 😀. Sice jsme Orlíkům podlehli 0:6, nicméně jsme utrhli alespoň nějaké bodíky. Set ve čtyřhře potěšil a například já jsem s Adamem Závadou hrál sety 9, 8 a 7 (upozornění: míčky v oficiální tabulce nesedí, ale neřešíme). Míla podlehl Martinovi Hrdličkovi v 5. setu . Opět podotýkám, že v systému je chyba a neskončilo to v 5. setu - 66 😃. Asi se sluší říct, že od této chvíle jsme fandili Orlíkům, ať už nastoupili proti komukoli.

Následoval soupeř ze Svinova. Domácí byli připraveni, a tak jsme opět podlehli 0:6. "Kousal" je jen Svaťa, který vedl nad Volným 2:0, nicméně po pár chybách přišel jak o náskok, tak nakonec i o zápas. I když postupující okresní družstvo vypadalo k poražení, po tom, co jsme zjistili, že proti nám stojí de facto i druholigový hráč, bylo všemu jinak. Paradoxně jsme s nejsilnějším soupeřem, Horní Lhotou, hráli nejvyrovnanější zápas. Svaťa urval po setu jak zkušenému Adamčíkovi, tak Hejlovi, no a já jsem porazil po úmorném čopování a tvrdé obraně Jurčíka Lukáše. Což je pro mě "skalp" jako blázen 😊.

Pro nás všechny to byl zápas, který si člověk zahraje jen jednou za život. Neodflákli jsme ani míček a i přes docela jasné skóre 1:18 jsme rozhodně neudělali ostudu 😊.

Celý záznam je na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Su7hcKXmJDU&feature=share... a můžete si ho kdykoli pustit.

Ještě jednou děkujeme Vám všem, že jste si na nás třeba jen vzpomněli a alespoň touto cestou nám fandili na dálku!

rubrika: Soutěže | 0 Komentářů » Štítky:

Stolní tenis TJ Sokol Mysločovice - Redakční systém MyPage V3 - Mail listing: registrace - Admin - Redakční systém MyPage V3